De glemte flyktningene fra Myanmar/Burma

Hvis du har lest innlegget før dette, så undrer du deg kanskje. Det blir nok litt klarere hvis jeg forteller deg at Myanmar er det samme landet som Burma. For to år siden var det masse om Burma på nyhetene, og det er kanskje mer sannsynelig du har hørt om landet da. Men jeg har bestemt meg for og bruke det nye navnet, Myanmar.Rohingya-folket er en muslimsk minioritet. 200.000 av Rohingya-folket er på flukt fra hjemlandet Myanmar. De har ikke papirer, rettigheter, helsetjenester eller noe av det vesentlige alle mennesker skal ha. De lever et liv i frykt for vold, tortur og forfølgelse. De fleste flykter til Bangladesh, der lever de i flyktningsleirer hos FN.
De må  velge: Dra tilbake til Myanmar og leve ett liv i forfølgelse, eller bli værende i Bangladesh med grusomme leveforhold.

Hva ville du valgt?

-Isabel

 

Én kommentar

Tonje Dahlbak

10.nov.2011 kl.09:21

Bra jobba! Veldig interessant!

Skriv en ny kommentar

paazi

paazi

14, Hemsedal

Har du hørt om de glemte krisene? Vi vil fortelle deg om sakene media har glemt bort. Har du foreksempel hørt om krisen i Colombia? Hjelp oss å informere verden! Spre ordet. Legg oss gjerne til som venn og komenter!:) (hhtp://www.legerutengrenser.no)

Kategorier

Arkiv

hits