Årsaker til hiv/AIDS i Afrika(Kilder: www.wikipedia.no, leger uten grenser, www.UNAIDS.no)

 

Det er i Afrika det er flest folk som blir utsatt for sykdommene hiv og AIDS. Hvorfor det er sånn at denne verdensdelen er mer utsatt enn andre verdensdeler?

Her er noen av årsakene:

  • Hiv hadde sin opprinnelse i Afrika, og har hatt lang tid til å spre seg før epidemien kom til andre verdensdeler og viruset var ikke kjent. På 1970-tallet økte antallet på de som fikk infeksoner (AIDS). Infeksjonene ble forklart som en del av det generelle sykdomsbildet som preger fattige land.

 

  • I Afrika har hiv etablert seg i de store befolknigsgruppene og ikke bare i de små risikogruppene, som i andre verdensdeler. Utbredelsen av smitten vil fortsette å øke hvis den først er spredt i større befolkningsgrupper. Det er derfor det er så viktig at folk i slike situasjoner må få hjelp til å skaffe seg medisiner og få legehjelp!

 

-Line

 

 

 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

paazi

paazi

14, Hemsedal

Har du hørt om de glemte krisene? Vi vil fortelle deg om sakene media har glemt bort. Har du foreksempel hørt om krisen i Colombia? Hjelp oss å informere verden! Spre ordet. Legg oss gjerne til som venn og komenter!:) (hhtp://www.legerutengrenser.no)

Kategorier

Arkiv

hits