Litt om hiv

Hei dere!I innlegget nedenfor står det litt mer om AIDS. Men nå skal det handle om hiv som er starten på den forferdelige sykdommen aids.

Her i Norge har vi tillgang til lege hjelp og ikke minst medisiner. Det er det ikke alle som har. Nå er det mange i Afrika og Sør for Sahara som er blitt smittet av hiv, men problemet er at de har ikke medisiner. Det er finnes desverre ikke en vakside eller kur mot sykdommen, men med en effektiv behandlig har hiv-positive muligheten til å leve et normalt liv.

Hiv er et virus som ettervert kan gi en svert alvolig sykdom kaldt AIDS. I det forrige innlegget fikk du vite hvordan man smittes av hiv, men jeg nevner det en gang til: Det smittes gjennom ubeskyttet samleie, blodoverføring, og fra mor til barn under svangerskap, fødsel eller ved amming.

 

Kilde: www.legerutengrenser.no/glemtekriser

 

-Tonje

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

paazi

paazi

14, Hemsedal

Har du hørt om de glemte krisene? Vi vil fortelle deg om sakene media har glemt bort. Har du foreksempel hørt om krisen i Colombia? Hjelp oss å informere verden! Spre ordet. Legg oss gjerne til som venn og komenter!:) (hhtp://www.legerutengrenser.no)

Kategorier

Arkiv

hits