Underernæring- en katastrofe

Hei!

(Kilder: www.legerutengrenser.no)

Underernæring er en krise fordi alt for mange familier rett og slett ikke har råd til å gi barna sine den næringsrike maten de trenger for å vokse og utvikle seg på en sunn måte.

Mange får ikke i seg nok dyreproteiner (melk, kjøtt og egg), fordi slike matsorter er for dyre. Derfor kjemper de for å overleve på et kosthold basert på billigere mat (mais, ris og kornsorter), og kan utvikle proteinkalori-underernæring, som er den viktigste dødsårsaken for barn i fattige land.

Det er lett å ikke legge merke til undernæring er, derfor får det lite medieoppmerksomhet og fokus. Underernærte barn kan være kortvokste eller tynne, men de ser sjelden ut som de er i krise... Likevel lider de av mangel på viktige næringsstoffer som gjør at de ikke utvikler seg normalt fysisk og mentalt, og blir mer utsatte for sykdommer. Underernæring er en viktig grunn til at så mange barn dør av vanlige sykdommer som forkjølelse, influensa eller diaré.

De to første leveårene er avgjørende

Den verste skaden for et barns utvikling skjer før de fyller to år. Dette er en viktig tid hvor ernæring har en langvarig effekt for barnets helse og utvikling for resten av livet!

Brystmelk er den eneste næringskilden et barn trenger de første seks månedene. Men deretter trenger barn næringsrik mat som inneholder proteiner, fettstoffer, karbohydrater, vitaminer og mineraler. Og det er det mange barn som faktisk ikke får...

Når en mor har fått for lite næring før og under graviditeten vil underernæring gå i arv. 13 millioner barn blir født underernærte og får en svært vanskelig start på livet.

Underernæring gir ofte lavere energinivå og nedsatt hjernefunksjon. Dette kan utvikle seg til en ond sirkel der man ikke lenger klarer å gå på skole, jobbe eller skaffe mat.

 

-Line

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

paazi

paazi

14, Hemsedal

Har du hørt om de glemte krisene? Vi vil fortelle deg om sakene media har glemt bort. Har du foreksempel hørt om krisen i Colombia? Hjelp oss å informere verden! Spre ordet. Legg oss gjerne til som venn og komenter!:) (hhtp://www.legerutengrenser.no)

Kategorier

Arkiv

hits