OD dagen 2011

Long time, no see!
Ser vi har blogget litt lite denne uka, og det beklager vi. Vi lover at neste uke skal bli en knalluke.Idag har skolen vår deltatt på noe som heter Operasjon Dagsverk, eller OD. Elevene har tatt seg en jobb hos en bedrift eller hjemme for og tjene litt penger som skal gå til Operasjon dagsverk's sammarbeid med Plan i Rwanda.

I Rwanda er det enormt mange barn som aldri får fullført utdannelsen sin. Etter folkemordet i 1994 ble omtrent 1 million mennesker drept i løpet av 100 dager. Landet sliter med Korrupsjon, HIV og AIDS er ikke unormalt. Det er mange barn som er foreldreløse, dette fører til fattigdom og bare 1 av 5 begynner på ungdomsskolen. Rwanda kalles derfor ofte "Barnelandet".

     Plan og OD vil spesiellt fokusere på jentenes skolegang. Flertallet av de som dropper ut av skolen er jenter. De dropper ikke ut fordi de ikke ønsker og gå på skolen, men fordi de ikke har råd til skolepengene de må betale.


I Norge er skolegangen gratis, men i Rwanda betaler bare regjeringen for barneskolen. Det er etter det at barna slutter. Plan har jobbet i Rwanda siden 2007.

Når barna får tilgang til skole gir de Rwanda nytt håp. Har din klasse vært med på OD?

-Isabel

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

paazi

paazi

14, Hemsedal

Har du hørt om de glemte krisene? Vi vil fortelle deg om sakene media har glemt bort. Har du foreksempel hørt om krisen i Colombia? Hjelp oss å informere verden! Spre ordet. Legg oss gjerne til som venn og komenter!:) (hhtp://www.legerutengrenser.no)

Kategorier

Arkiv

hits