195 millioner barn -underernærte

Hei!
Du tenker kanskje ikke så mye på det, men hver gang du ikke spiser opp middagstallerkenen med kjøttkaker og brun saus, sitter det millioner av barn som ikke får mer enn en håndfull ris om dagen, kanskje til og med mindre?
Den største dødsårsaken i fattige land gjelder som oftest mangel på mat. 195 millioner barn lider av underernæring og de fleste lever ikke lenger enn sin 5 fødselsdag. Underernæring trenger ikke bare ha med lite mat å gjøre som mange tror, det kan også ha med mangel på riktig ernæring, noe de ikke har råd til!

 Underernæring kan være vanskelig og legge merke til i starten fordi barn som er underernærte er tynne og kortvokste og det ser ikke ut som det er krise! Det er viktig at media setter søkelyset mot dette voksende problemet!
Jeg vet det har vært mye om sultkrisen i Somalia, og det er bra at det har fått oppmerksomhet, men vi må ikke glemme alle de andre stedene som lider av samme problem!
 Underernæring kan fører til at man ikke utbvikler seg riktig fysisk og mentalt. De 2 første årene er avgjørende, greier man ikke de er det en liten sjanse for en god fremtid, eller en fremtid i det hele tatt!Vi bruker begrepet underernæring når en organisme har liten tilgang på energi i mat. De  som sliter mest med underernæring er land i Afrika.

- Isabel

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

paazi

paazi

14, Hemsedal

Har du hørt om de glemte krisene? Vi vil fortelle deg om sakene media har glemt bort. Har du foreksempel hørt om krisen i Colombia? Hjelp oss å informere verden! Spre ordet. Legg oss gjerne til som venn og komenter!:) (hhtp://www.legerutengrenser.no)

Kategorier

Arkiv

hits