Sykdom og manglende helsetjenester

Hey!Colombias internt fordrevede lever under dårlige forhold og er svært utsatte for sykdommer og psykiske problemer. Det er enorm mangel på helsetjenester i Colombia, det finnes kun 135 leger per 100.000 innbyggere.

Mental helsehjelp er en tjeneste som har blitt neglisjert av Colombias helsevesen. I tillegg har bevæpnede grupper kontroll over store deler av Colombias landområder utenfor byene og dette hindrer mange i å få tilgang til gode helsetjenester.

Mennesker på flukt i sitt eget land er ikke automatisk beskyttet av FNs Flyktningkonvensjon, som gir klare rettigheter til mennesker på flukt og stiller krav til hvordan flyktninger skal behandles når de kommer til et annet land. I tillegg er det mange interne flyktninger som ikke har id-papirer og dermed ikke har rett på legehjelp fra det offentlige.'

 

 

 

-Thea :)

Én kommentar

19.okt.2011 kl.12:31

kjempefin blogg!!!:)

Skriv en ny kommentar

paazi

paazi

14, Hemsedal

Har du hørt om de glemte krisene? Vi vil fortelle deg om sakene media har glemt bort. Har du foreksempel hørt om krisen i Colombia? Hjelp oss å informere verden! Spre ordet. Legg oss gjerne til som venn og komenter!:) (hhtp://www.legerutengrenser.no)

Kategorier

Arkiv

hits