"Flyktninger for livet"

300 000 mennesker i Colombia blir tvunget til å være på flukt i sitt eget land. Folk flykter fra drap, vold, tortur og bortføringer. Mange lever hele livet i frykt, og mange er papirløse. De har ikke helsehjelp og sliter fremdeles med sykdommer vi ble kvitt for lenge siden. De kaller seg "Flyktninger for livet".

Mange flykter vekk fra landsbygda fordi de frykter for at barna sine skal bli tvunget inn i militsen, men ofte er livet i byen like ille. De fleste som har tatt sjansen på å flytte til byen har endt opp i overbefyllte slumområder med et dårlig miljø og forferdelige leveforhold. Sykdommer som ofte kommer igjen og som kan ha alvorlige følger er foreksempel diaree eller luftveisinfeksjoner, noe som ikke ville vært et problem hvis de hadde hatt bedre helsetilbud. De papirløse har ikke tilgang til helsetjenester og heller ikke skole.. Det setter ikke akurat et godt grunnlag for Colombia's fremtid.Colombia sliter mye med narkotikahandel, noe dere kanskje har hørt litt om? Det masseproduseres spesiellt kokain, Usa sliter med at det smugles masse narkotika over grensene..
Narkotikaindustrien omsetter for 500 milliarder dollar i året.

Hvorfor er det krise?
Etter borgerkrigen i 1948, hvor 200.000 mennesker ble drept. Oppsto det geriljagrupper som hadde et mål om politisk innflytelse. Alt er en kombinasjon av væpnet konflitk, sykdom og manglende helsetjenester.

-Isabel

Les mer: http://legerutengrenser.no/Glemte-kriser/10-Glemte/Colombia-Over-tre-millioner-paa-flukt-i-eget-land

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

paazi

paazi

14, Hemsedal

Har du hørt om de glemte krisene? Vi vil fortelle deg om sakene media har glemt bort. Har du foreksempel hørt om krisen i Colombia? Hjelp oss å informere verden! Spre ordet. Legg oss gjerne til som venn og komenter!:) (hhtp://www.legerutengrenser.no)

Kategorier

Arkiv

hits